Seprűvéna kezelés

  

A vénáknak két nagy csoportját különböztetjük meg, a felületi (bőr alatt futó) visszereket és az izmok között elhelyezkedő mélyvénás rendszert.

A vénás rendszer feladata a „használt” (oxigénszegény) vér továbbítása a szív, majd a tüdő felé. A lábakból a vérnek felfelé, a gravitációval szemben kell áramolnia és ezt a feladatot a láb izmi segítik összehúzódásukkal (járáskor), de a vénákban lévő billentyűk-melyek a visszaáramlást gátolják- szintén fontos szerepet játszanak ebben.

Ha a vénák fala meggyengül az ér kitágul, kanyargóssá válik, a vér továbbítása romlik, ezáltal a visszérben pangás lép fel. Ilyenkor a vénás billentyűk is károsodnak, ami a pangást tovább rontja.

Az egymással összefüggő tüneteket vénás betegségeknek nevezzük. Leggyakoribb tünetek az alsó végtagon megjelenő számos hajszálértágulat (seprűvénák), a kanyargós tág vénák felszínen, és az ún. nehéz-láb szindróma (duzzanat, fájdalom, éjszakai lábgörcs).

A felszíni 0,5-1 mm átmérőjű tágulat hajszálereket telangiektáziáknak is nevezzük. 0,08-0,2 mm mélységben találhatóak. Az értágulatok 50%-ban nem kapcsolódnak össze visszér-problémákkal. A probléma esztétikai jellegű és főként a nőket érinti. A 20-70 év közötti nők esetében az előfordulás aránya 55%.

A termokoaguláció a hő általi roncsolás elvén alapszik. A hőt 4 Mhz frekvenciájú, modulált rádiófrekvencia hozza létre. A kezelés során 0,075 mm vagy 0,150 mm átmérőjű, speciálisan szigetelt tű 4000 MegaHerzet vezet be a vénába. Amikor a hőmérséklet eléri a 75-80 fokot, a fehérjék denaturáción mennek keresztül. Mit jelent ez pontosan? A denaturáció, a globális fehérjék jellemző térszerkezetének megváltozása a konformációt kialakító kötések átrendeződése miatt. A denaturáció következtében a fehérje elveszíti biokémiai hatását. A denaturációt kiválthatja a hőmérséklet emelkedése illetve csökkenése, mechanikai hatás, az ionerősség, illetve a kémhatás megváltozása, ultraibolya sugárzás, elektromos áram, a közeg koncentrációjának növekedése. A denaturáció általában z oldatból történő kicsapódással, azaz koagulációval jár: szétcsavarodnak a fehérjeláncok és véletlenszerűen gabalyodnak össze.

Egyszerűbben megfogalmazva a hő elpusztítja a kapilláris falat és annak tartalmát is. A kezelt vénafal összerázódik, a benne lévő vér pedig széttöredezik, vagy hirtelen megalvad.

Előnyei:

Könnyen használható
Azonnali eredményt hoz
Ritka a mellékhatás és az allergia
Nincs maradandó pigmentáció
Nincs nekrózis
Gyors kezelés: 300-400 pulzussal 15 perc alatt 80-100 cm-nyi értágulatot tudunk kezelni
Nagyon hatékony
Minden típusú értágulaton alkalmazható (1 mm átmérőnél kisebbek)
Nehezen hozzáférhető helyeken is alkalmazható (láb, térd)
Minden bőrtípuson alkalmazható
Nem szükséges kompressziós harisnya a kezelést követően.

Gyakorisága:

Egy kezeléssorozat 1-6 alkalomból áll, z arcon 4 hetente, a végtagokon és törzyön6 hetente javasolt a kezelést elvégezni
Általánosságban elmondható, hogy az esetek nagy részében 1-2 kezelés elegendő.

Ellenjavallat:

A kezelések megkezdése előtt egészségügyi teszttel szűrhetjük ki azokat, akiken nem végezhető el a kezelés:

Terhesség
Szoptatás
Keloid hajlam
Allergiás reakció
Króm vagy nikkel allergia (használjon arany tűt)
Bőrbetegség
Vérzékenység

 

Miért válasszon minket?

Szakszerű

Munkatársaink több éves tapasztalattal és rutinnal biztosan az Önnek legmegfelelőbb kezelést javasolják és végzik!

Megbízható

Első konzultációtól kezdve a kezelési program végéig támogatást, teljes körű tájékoztatást nyújtunk Önnek!

Diszkrét

Nálunk biztonságba érezheti magát, az Önről szóló információkat 3. fél számára nem adjuk ki!

Figyelmes

Biztos lehet benne, hogy mindig a maximumot nyújtjuk Önnek a kezelések alatt!

Jelentkezzen be még ma!

Alábbi elérhetőségeink egyikén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, amennyiben szeretne időpontot foglalni!

enbara@enbara.hu

Legfrissebb bejegyzések

A bőr öregedési folyamatát nem tudjuk megállatni, de késleltethetjük. Harminc éves kor alatt ugyan még nincs szükség komolyabb fiatalító beavatkozásokra, prevenciós jellegű kezelésekkel azonban támogathatjuk bőrünket, hogy az minél tovább megtarthassa feszességét. 

A gyógynövények és a szervezet számára fontos vitaminok nem csak gyógyítanak és ápolnak, de szépítenek is. A bőrápolásban is előszeretettel használjuk őket. Az öregedés, a bőrápolás, a szépség és a wellness ismeretek összesítéséből születtek meg a Hush & Hush, prémium márka nutraceutikáliái.

További bejegyzések