Alábbi elérhetőségeink egyikén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, amennyiben szeretne időpontot foglalni!
NICS Vitaminok
˝Az egészség nem minden, de egészség nélkül minden semmi.˝ Ma már a tudatos élet része, hogy óvjuk egészségünket, aktív életet élünk és igyekszünk megadni testünknek mindazt, amivel a legtovább működik kifogástalanul.
C-vitamin + D vitamin
A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez. A normál kollagénképződéshez is hozzájárul a C-vitamin, ezen keresztül a bőr, az erek, a porcok, a csontozat, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához. Segít a fáradtság és kifáradás csökkentésében, hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához, illetve fokozza a vas felszívódását. Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, illetve az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
D vitamin
Zsírban oldódó vitaminok csoportjába sorolható. A D3-vitamin a máj által előállított dehidrokoleszterinből a bőrben napfény hatására képződik. A D-vitaminnak van egy jellegzetessége: kialakulásához a bőrünket érő napsugárzásra van szükség, az ultraibolya sugarak egyikének különösen megvan az a képessége, hogy a bőrön belüli szteroidokat D-vitaminná alakítsa. A vesék és a máj teszik teljessé az ultraibolya sugárzás pozitív hatását és adják meg a lehetőséget a D-vitamin számára, hogy kifejthesse tevékenységét és átalakulhasson aktív formájába. Sokan inkább hormonnak tekintik a D-vitamint, mint valóságos vitaminnak. Azon anyagok egyikének, melyet a belső elválasztású mirigyek állítanak elő
Miért fontos a D-vitamin?
A D-vitamin hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, a kalcium és a foszfor normál felszívódásához, hasznosulásához. (A foszfor részt vesz a normál csontozat fenntartásában.) Szerepet játszik a sejtosztódásban, hozzájárul az egészséges izomfunkció, csontozat, a normál fogazat fenntartásához, illetve az immunrendszer normál működéséhez.
D vitamin
Zsírban oldódó vitaminok csoportjába sorolható. A D3-vitamin a máj által előállított dehidrokoleszterinből a bőrben napfény hatására képződik. A D-vitaminnak van egy jellegzetessége: kialakulásához a bőrünket érő napsugárzásra van szükség, az ultraibolya sugarak egyikének különösen megvan az a képessége, hogy a bőrön belüli szteroidokat D-vitaminná alakítsa. A vesék és a máj teszik teljessé az ultraibolya sugárzás pozitív hatását és adják meg a lehetőséget a D-vitamin számára, hogy kifejthesse tevékenységét és átalakulhasson aktív formájába. Sokan inkább hormonnak tekintik a D-vitamint, mint valóságos vitaminnak. Azon anyagok egyikének, melyet a belső elválasztású mirigyek állítanak elő.
Miért fontos a D-vitamin?
A D-vitamin hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, a kalcium és a foszfor normál felszívódásához, hasznosulásához. (A foszfor részt vesz a normál csontozat fenntartásában.) Szerepet játszik a sejtosztódásban, hozzájárul az egészséges izomfunkció, csontozat, a normál fogazat fenntartásához, illetve az immunrendszer normál működéséhez.
D vitamin + Kalcium, +K2, B9,B12
A szervezetben több a kalcium, mint bármilyen más ásványi anyag. A kalcium és a foszfor együttesen felelős az egészséges csontokért és fogakért. Az emberi test kalciumtartalmának főtömege a csontokban és a fogakban található. A felnőtt ember csontjai kalciumtartalmának 20%-a évente felszívódik és újrapótlódik. Felszívódásához a szervezetnek elegendő mennyiségű D-vitaminra van szüksége. Ezen felül fontos feladatot lát el az ingerlékenység szabályozásában és az izomműködésben. Különleges körülmények esetén, mint pl. a terhesség, utánpótlásra lehet szükség.
Miért fontos a Kalcium?
Hozzájárul a izomműködéshez, az emésztőenzimek normál működéséhez. Részt vesz a normál véralvadási folyamatokban, a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál ingerületátvitelben. A kalcium szükséges a normál csontozat és fogazat fenntartásához. Ezen kívül szerepet játszik a sejtosztódási folyamatokban és a sejtek specializációjában.
K2-vitamin
A K-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik. A K2-vitamin természetes formában elsősorban baktériumos erjesztéssel készülő élelmiszerekben, például az érett sajtokban található meg. Továbbá állati eredetű élelmiszerekben fordul elő, mint például libamáj, libacomb és csirkemáj. A K-vitamin részt vesz a normál véralvadásban és a normál csontozat fenntartásában.
B9-vitamin
A B9-vitamin vagy más néven folsav vízben oldódó vegyület, amely valójában nem egyetlen, hanem több hasonló felépítésű és hatású pteridin-származék. A folsav felfedezéséhez dr. Lucy Wills anémiás embereken élesztővel végzett kísérletei vezettek az 1930-as években.
Legfőbb természetes forrásai
A leveles zöldségek (kelbimbó, brokkoli, saláta, paraj), fekete szemű bab, máj, élesztő, földimogyoró, dió.
B12-vitamin
Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, szerepet játszik a sejtosztódásban. A B12-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a normál vörösvérsejt-képződéshez és a normál homocisztein-anyagcseréhez.
Ginkgo Biloba +Magnézium
Ginkgo Biloba, vagyis másik nevén a páfrányfenyő a világ egyik legérdekesebb fája, ami akár 1000 évig is elélhet, így ezek a legidősebb fák a Földön. Érdekessége, hogy a megporzást csak a lehullott magkezdeményben követi a megtermékenyítés. Őshazájában, Kelet-Kínában nagy a vallási jelentősége. Jellemzően a levelekből vonják ki a hatóanyagot, a flavonoidot. A teljesen kifejlett, élénk zöld leveleit gyűjtik, melyeket gyorsan megszárítanak, majd aprítanak és csak a belőle készült standardizált száraz kivonatot alkalmazzák. A ginkgo bilobát a tradicionális kínai gyógyászatban a mai napig agyi keringési problémákkal kapcsolatos panaszokra használják, már egy középkorban íródott kínai orvosi könyv az ˝agy jótevőjének˝ nevezi. India ajurvédikus gyógyítói is a hosszú élettel hozták összefüggésbe és állítólag a hosszú életet ígérő varázsitalnak is a része volt.
Magnézium
A természetben elemi állapotban nem fordul elő, vegyületei azonban elterjedtek. Az állati és az emberi szervezetben a vérplazmában 2,4-3 mg %-ban van jelen. A felnőtt ember szervezete kb. 25-30 gramm magnéziumot tartalmaz, melynek a fele a csontokban található meg kalcium-magnézium-foszfát formában, a többi része a különböző szervekben (pl.: máj, izom) fordul elő. Ugyanúgy fontos szerepet játszik az ingerlékenység szabályozásában, mint a kalcium. A magnéziumkészítményeket ne étkezés után vegyük be, mert közömbösítik a gyomorsavat.
Legfőbb természetes forrásai
Füge, citrom, grépfrút, mandula, magvak, alma, sötétzöld főzelékfélék.
Miért fontos a magnézium?
A magnézium hozzájárul a fáradtság, kifáradás csökkentéséhez, az idegrendszer megfelelő működéséhez és a normál pszichológiai funkció fenntartásához. Részt vesz az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban és a normál csontozat fenntartásában. Hozzájárul a normál fogazat fenntartásához, az elektrolit-egyensúly fenntartásához és a normál izomműködéshez. Szerepet játszik a sejtosztódásban, illetve a normál fehérjeszintézisben.
KID’s multivitamin
Innovatív bevezetésként fogyasztóbaráttá kívántuk tenni termékeinket. 365 tasak található a dobozban, tehát a napi adagok egyesével vannak csomagolva hermetikusan, páramentesen zárt tasakba. Így Ön igényeinek megfelelően magával viheti gyermekei étrend-kiegészítőit pl. a nyaralásra. Mindezt higiénikus módon, kis helyigénnyel, anélkül, hogy a dobozból kivéve káros külső körülményeknek tenné ki azokat fogyasztás előtt. Kifejezetten gyermekek számára fejlesztettük ki a szájban oldódó ízesített granulátumot. A napi vitamin és ásványi anyag bevitelt a tasakból közvetlenül szájba önthető narancsos- cseresznyés ízű por elfogyasztása jelenti.
B-vitaminok
A B-vitaminok vízben oldódó vitamincsalád. A B-vitamin valójában nem egyetlen vitamint takar, hanem egy vitaminkomplexet (B2, B6, B7, B9, B12). A B-vitamin csoport tagjai közt nemcsak a vízben oldódás tulajdonság jelent összefüggést, hanem a szervezetünk számos szövetfajtájában végzendő feladatokat egymással összehangolt, szoros együttműködésben látja el.
B2-vitamin
Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Hozzájárul a normál látás, a vörösvérsejtek, a bőr és a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez. A B2-vitamin hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, és a normál vasanyagcseréhez, illetve a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
B6-vitamin
A B6-vitamin - más néven piridoxin - egy vegyületcsoport, amelynek tagjai rokon szerkezetűek és együtt hatnak. A XX. század harmincas éveinek végén öt egymástól független laboratóriumban lett izolálva. Vízoldékony vitamin, szervezetünk az anyagcsere során nem tárolja, az emésztés után 8 órán belül kiürül.
Miért fontos a B6-vitamin?
Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez, illetve a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál fehérje- és glikogén-anyagcserében és a normál cisztein-anyagcserében. A B6-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a hormonális aktivitás szabályozásához, a normál vörösvérsejt-képződéshez és a normál homocisztein-anyagcseréhez.
B7-vitamin
Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a nyálkahártyák, a bőr és a haj normál állapotának fenntartásához. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, illetve a makrotápanyagok normál anyagcseréjében.
B12-vitamin
Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, szerepet játszik a sejtosztódásban. A B12-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a normál vörösvérsejt-képződéshez és a normál homocisztein-anyagcseréhez.
E-vitamin
Zsíroldékony vegyület, amely a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izmokban, a vérben, a mellékvesékben és az agyalapi mirigyben raktározódik. Az E-vitamint a XX. század 20-30-as évei közt, a növényi olajok tanulmányozására irányuló kísérletek folytatása közben fedezték fel, majd izolálták, azonban csak a hetvenes években jöttek rá, hogy az ember számára létfontosságú anyagot fedeztek fel. Ellentétben a többi zsíroldékony vitaminnal, az E-vitamin, akárcsak a B-vitaminok vagy a C-vitamin, aránylag rövid ideig marad a szervezetben.
Miért fontos az E-vitamin?
Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
K2-vitamin
A K-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik. A K2-vitamin természetes formában elsősorban baktériumos erjesztéssel készülő élelmiszerekben, például az érett sajtokban található meg. Továbbá állati eredetű élelmiszerekben fordul elő, mint például libamáj, libacomb és csirkemáj. A K-vitamin részt vesz a normál véralvadásban és a normál csontozat fenntartásában.
A-vitamin
Az A-vitamin zsírban oldódó vitamin. Ahhoz, hogy az emésztőcsatornából felszívódjon, zsírokra és ásványi anyagokra van szükség. Kétféle formában fordul elő az egyik az A-elővitamin, a másik az A-provitamin, amit karotinként ismerünk.
Miért fontos az A-vitamin?
Hozzájárul a nyálkahártyák, a bőr normál állapotának fenntartásához. Részt vesz a normál vasanyagcserében, szerepet játszik a sejtek differenciálódásában. Hozzájárul a normál látás fenntartásához, és az immunrendszer normál működéséhez.
C-vitamin
A C-vitamin talán a legismertebb vitamin. A vízben oldódó vitaminok csoportjába sorolható cukorszármazék. A legtöbb állat szintetizálni tudja a saját vitaminszükségletét, ezzel szemben az embernek az étrendi forrásokra kell szorítkoznia. A C-vitamin csak igen kis mennyiségben fordul elő az állati eredetű tápanyagokban, a zöld növények, gyümölcsök fedezik a szükséglet döntő részét. Egyes növények különösen nagy mennyiséget tartalmaznak, például a csipkebogyó és egyes paprikafajok száraz súlyának 1-2 %-a C-vitamin. Tiszta állapotban mellékveséből Szent-Györgyi Albert izolálta elsőként 1928-ban, később 1931-ben citromléből és paradicsompaprikából. Ez volt az a felfedezés, melyet 1937-ben orvosi Nobel díjjal jutalmaztak.
Miért fontos a C-vitamin?
A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez. A normál kollagénképződéshez is hozzájárul a C-vitamin, ezen keresztül a bőr, az erek, a porcok, a csontozat, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához. Segít a fáradtság és kifáradás csökkentésében, hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához, illetve fokozza a vas felszívódását. Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, illetve az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
D-vitamin
Zsírban oldódó vitaminok csoportjába sorolható. A D3-vitamin a máj által előállított dehidrokoleszterinből a bőrben napfény hatására képződik. A D-vitaminnak van egy jellegzetessége: kialakulásához a bőrünket érő napsugárzásra van szükség, az ultraibolya sugarak egyikének különösen megvan az a képessége, hogy a bőrön belüli szteroidokat D-vitaminná alakítsa. A vesék és a máj teszik teljessé az ultraibolya sugárzás pozitív hatását és adják meg a lehetőséget a D-vitamin számára, hogy kifejthesse tevékenységét és átalakulhasson aktív formájába. Sokan inkább hormonnak tekintik a D-vitamint, mint valóságos vitaminnak. Azon anyagok egyikének, melyet a belső elválasztású mirigyek állítanak elő.
Miért fontos a D-vitamin?
A D-vitamin hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, a kalcium és a foszfor normál felszívódásához, hasznosulásához. (A foszfor részt vesz a normál csontozat fenntartásában.) Szerepet játszik a sejtosztódásban, hozzájárul az egészséges izomfunkció, csontozat, a normál fogazat fenntartásához, illetve az immunrendszer normál működéséhez.
Kalcium
A szervezetben több a kalcium, mint bármilyen más ásványi anyag. A kalcium és a foszfor együttesen felelős az egészséges csontokért és fogakért. Az emberi test kalciumtartalmának főtömege a csontokban és a fogakban található. A felnőtt ember csontjai kalciumtartalmának 20%-a évente felszívódik és újrapótlódik. Felszívódásához a szervezetnek elegendő mennyiségű D-vitaminra van szüksége. Ezen felül fontos feladatot lát el az ingerlékenység szabályozásában és az izomműködésben. Különleges körülmények esetén, mint pl. a terhesség, utánpótlásra lehet szükség.
Miért fontos a Kalcium?
Hozzájárul a izomműködéshez, az emésztőenzimek normál működéséhez. Részt vesz a normál véralvadási folyamatokban, a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál ingerületátvitelben. A kalcium szükséges a normál csontozat és fogazat fenntartásához. Ezen kívül szerepet játszik a sejtosztódási folyamatokban és a sejtek specializációjában.
Kurkuma
A kurkuma az európai és az amerikai konyhakultúrában viszonylag új keletű, viszont annál gazdagabb múltra tekint vissza hazájában, Indiában, ahol évezredek óta ismerik és fogyasztják. A kurkuma megjelenése nemcsak a konyhaművészetet, de a növényi gyógyászatot is gazdagítja. India hagyományos ajurvédikus orvoslásban a kurkuma előkelő helyet foglal el: mint a jómód jelképe, úgy gondolták, a teljes testet megtisztítja. A hagyományos kínai orvosok szintén alkalmazzák a kurkumát. A kurkumát Indiában évezredeken át tisztelték kedvező hatásáért, így nem meglepő, hogy a legtöbb kutatást is ők végezték, felderítve a növény fő hatóanyagát - a kurkumint. A kurkuma kellemes ízű és illatú, de nagy mennyiségben íze kesernyés.
Természetben előfordulva a tömjénfa
A tömjénfa tudományos neve a Boswellia Serrata. A tömjénfa félék alacsony trópusi fák és cserjék. A növények testét váladéktartók hálózzák be, amelyekben különleges balzsam vagy gyanta választódik ki és halmozódik fel. A tömjén az emberiség egyik legősibb kereskedelmi és luxuscikke volt, melyet napjaink kutatási eredményei révén ismét felfedez a terápia is. A gyantaféleségeknek ősidők óta szerepe van az egyházi szertartásokban, az ókori egyiptomiak és a föniciaiak is ismerték, vallási szertartásaikon füstölőszerként használták. Egyben bakterolid, és légfrissitő szerepet is tulajdonítottak neki. Az indiai ajurvédikus gyógyászat elterjedten alkalmazza ezt a növényt. Emellett az aromaterápia is kedveli a mentális ellazulás elősegítésére, a tömjénből előállított illóolajat a parfümipar fixálószerként hasznosítja. Hozzájárul a csontok, ízületek és izmok egészséges állapotának fenntartásához.
E-vitamin
Zsíroldékony vegyület, amely a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izmokban, a vérben, a mellékvesékben és az agyalapi mirigyben raktározódik. Az E-vitamint a XX. század 20-30-as évei közt, a növényi olajok tanulmányozására irányuló kísérletek folytatása közben fedezték fel, majd izolálták, azonban csak a hetvenes években jöttek rá, hogy az ember számára létfontosságú anyagot fedeztek fel. Ellentétben a többi zsíroldékony vitaminnal, az E-vitamin, akárcsak a B-vitaminok vagy a C-vitamin, aránylag rövid ideig marad a szervezetben.
Miért fontos az E-vitamin?
Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
Lutein+Zeaxanthin
A lutein, a zeaxantinnal együtt a retinában található úgynevezett sárgafolt alapvető alkotója. Ezt a két mikrotáp-anyagot a szervezetünk nem tudja előállítani, ezért csupán megfelelő táplálkozással tudjuk bevinni.
Cink
Ez az ásványi anyag szobahőmérsékleten kékes színű, rideg, fémes elem. Neve a német Zink névből ered, magyarul horganynak is nevezik.
Ötvözetek formájában a cinket már az ókorban is ismerték, de magát az anyagot csak 1300 körül állították elő. Emberi szervezetben betöltött szerepére sokáig nem gondolt senki.
A szervezetben 2-3 grammnyi cink van, főleg a haj, a szem és a férfi nemi szervek tartalmazzák, de megtalálható még a májban, a vesékben, az izmokban és a bőrben is.
Miért fontos a cink?
A cink részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében, a makrotápanyagok, a zsírsavak és az A-vitamin normál anyagcseréjében, valamint a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában. Hozzájárul a normál csontozat, a normál látás, a haj, a köröm és a bőr normál állapotának fenntartásához. Továbbá hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a normál szellemi működés fenntartásához, a normál DNS-szintézishez és a vér normál tesztoszteron szintjének fenntartásához. Szerepet játszik a sejtosztódásban, a normál fehérjeszintézisben és a normál termékenység és szaporodás fenntartásában.
Szelén
Nevét Szelénéről kapta, a görög mitológia Hold istennőjéről. Az 1800-as évek végére bizonyították be, hogy nélkülözhetetlen nyomelem a szervezet számára, mivel egy bizonyos glutation-peroxidáz nevű enzimet tartalmaz, mely megvédi a szervezetet a testünkbe került mérgekkel szemben. A szelén csupán 10-15 mg mennyiségben található meg az emberi szervezetben.
Miért fontos a szelén?
Az E-vitaminnal kölcsönösen fokozzák egymás jótékony hatását, így hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Ezenfelül a szelén hozzájárul a köröm, illetve a haj normál állapotának fenntartásához, valamint a normál pajzsmirigy és immunrendszer működéséhez.
E-vitamin
Zsíroldékony vegyület, amely a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izmokban, a vérben, a mellékvesékben és az agyalapi mirigyben raktározódik. Az E-vitamint a XX. század 20-30-as évei közt, a növényi olajok tanulmányozására irányuló kísérletek folytatása közben fedezték fel, majd izolálták, azonban csak a hetvenes években jöttek rá, hogy az ember számára létfontosságú anyagot fedeztek fel. Ellentétben a többi zsíroldékony vitaminnal, az E-vitamin, akárcsak a B-vitaminok vagy a C-vitamin, aránylag rövid ideig marad a szervezetben.
Miért fontos az E-vitamin?
Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
Fekete áfonya kivonata 25% antocianin
Az antocianinokban gazdag fekete áfonya kivonata jelentős antioxidáns tartalmú.
Réz
A réz az egyik leggyakrabban és legrégebb óta használt fém, melynek jelenléte a szervezetünkben számos folyamat lezajlásához szükséges.
Miért fontos a réz?
A réz a szervezetben hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, az idegrendszer normál működéséhez, a haj és a bőr normál pigmentációjához, az immunrendszer normál működéséhez.
A-vitamin
Az A-vitamin zsírban oldódó vitamin. Ahhoz, hogy az emésztőcsatornából felszívódjon, zsírokra és ásványi anyagokra van szükség. Kétféle formában fordul elő az egyik az A-elővitamin, a másik az A-provitamin, amit karotinként ismerünk.
Miért fontos az A-vitamin?
Hozzájárul a nyálkahártyák, a bőr normál állapotának fenntartásához. Részt vesz a normál vasanyagcserében, szerepet játszik a sejtek differenciálódásában. Hozzájárul a normál látás fenntartásához, és az immunrendszer normál működéséhez.
Magnézium+B6 vitamin
A természetben elemi állapotban nem fordul elő, vegyületei azonban elterjedtek. Az állati és az emberi szervezetben a vérplazmában 2,4-3 mg %-ban van jelen. A felnőtt ember szervezete kb. 25-30 gramm magnéziumot tartalmaz, melynek a fele a csontokban található meg kalcium-magnézium-foszfát formában, a többi része a különböző szervekben (pl.: máj, izom) fordul elő. Ugyanúgy fontos szerepet játszik az ingerlékenység szabályozásában, mint a kalcium. A magnéziumkészítményeket ne étkezés után vegyük be, mert közömbösítik a gyomorsavat.
Miért fontos a magnézium?
A magnézium hozzájárul a fáradtság, kifáradás csökkentéséhez, az idegrendszer megfelelő működéséhez és a normál pszichológiai funkció fenntartásához. Részt vesz az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban és a normál csontozat fenntartásában. Hozzájárul a normál fogazat fenntartásához, az elektrolit-egyensúly fenntartásához és a normál izomműködéshez. Szerepet játszik a sejtosztódásban, illetve a normál fehérjeszintézisben.
B6-vitamin
A B6-vitamin - más néven piridoxin - egy vegyületcsoport, amelynek tagjai rokon szerkezetűek és együtt hatnak. A XX. század harmincas éveinek végén öt egymástól független laboratóriumban lett izolálva. Vízoldékony vitamin, szervezetünk az anyagcsere során nem tárolja, az emésztés után 8 órán belül kiürül.
Miért fontos a B6-vitamin?
Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez, illetve a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál fehérje- és glikogén-anyagcserében és a normál cisztein-anyagcserében. A B6-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a hormonális aktivitás szabályozásához, a normál vörösvérsejt-képződéshez és a normál homocisztein-anyagcseréhez.
Multivitamin+Goji bogyó kivonat
A B-vitaminok vízben oldódó vitamincsalád. A B-vitamin valójában nem egyetlen vitamint takar, hanem egy vitaminkomplexet (B2, B6, B7, B9, B12). A B-vitamin csoport tagjai közt nemcsak a vízben oldódás tulajdonság jelent összefüggést, hanem a szervezetünk számos szövetfajtájában végzendő feladatokat egymással összehangolt, szoros együttműködésben látja el.
B1-vitamin
Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához és a szív megfelelő működéséhez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. A tiamin hozzájárul a szív megfelelő működéséhez.
B2-vitamin
Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Hozzájárul a normál látás, a vörösvérsejtek, a bőr és a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez. A B2-vitamin hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, és a normál vasanyagcseréhez, illetve a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
B3-vitamin
Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a bőr és a nyálkahártyák normál állapotának megőrzéséhez, illetve a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
B5-vitamin
Hozzájárul a szteroidhormonok, a D- vitamin és egyes ingerületátvivő anyagok normál szintéziséhez és anyagcseréjéhez. Hozzájárul a normál mentális teljesítményhez, a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, ezen kívül részt vesz a normál energiatermelő folyamatokban.
B6-vitamin
A B6-vitamin - más néven piridoxin - egy vegyületcsoport, amelynek tagjai rokon szerkezetűek és együtt hatnak. A XX. század harmincas éveinek végén öt egymástól független laboratóriumban lett izolálva. Vízoldékony vitamin, szervezetünk az anyagcsere során nem tárolja, az emésztés után 8 órán belül kiürül.
Miért fontos a B6-vitamin?
Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez, illetve a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál fehérje- és glikogén-anyagcserében és a normál cisztein-anyagcserében. A B6-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a hormonális aktivitás szabályozásához, a normál vörösvérsejt-képződéshez és a normál homocisztein-anyagcseréhez.
B7-vitamin
Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a nyálkahártyák, a bőr és a haj normál állapotának fenntartásához. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, illetve a makrotápanyagok normál anyagcseréjében.
B12-vitamin
Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, szerepet játszik a sejtosztódásban. A B12-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a normál vörösvérsejt-képződéshez és a normál homocisztein-anyagcseréhez.
E-vitamin
Zsíroldékony vegyület, amely a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izmokban, a vérben, a mellékvesékben és az agyalapi mirigyben raktározódik. Az E-vitamint a XX. század 20-30-as évei közt, a növényi olajok tanulmányozására irányuló kísérletek folytatása közben fedezték fel, majd izolálták, azonban csak a hetvenes években jöttek rá, hogy az ember számára létfontosságú anyagot fedeztek fel. Ellentétben a többi zsíroldékony vitaminnal, az E-vitamin, akárcsak a B-vitaminok vagy a C-vitamin, aránylag rövid ideig marad a szervezetben.
Miért fontos az E-vitamin?
Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
K-vitamin
A K-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik. A K1-vitamint elsősorban a zöld leveles növényekben találhatunk, mint például a zöldség- és főzelékfélék, a káposzta, a brokkoli, a spenót, a paraj, és a máj. A K-vitamin részt vesz a normál véralvadásban és a normál csontozat fenntartásában.
A-vitamin
Az A-vitamin zsírban oldódó vitamin. Ahhoz, hogy az emésztőcsatornából felszívódjon, zsírokra és ásványi anyagokra van szükség. Kétféle formában fordul elő az egyik az A-elővitamin, a másik az A-provitamin, amit karotinként ismerünk.
Miért fontos az A-vitamin?
Hozzájárul a nyálkahártyák, a bőr normál állapotának fenntartásához. Részt vesz a normál vasanyagcserében, szerepet játszik a sejtek differenciálódásában. Hozzájárul a normál látás fenntartásához, és az immunrendszer normál működéséhez.
C-vitamin
A C-vitamin talán a legismertebb vitamin. A vízben oldódó vitaminok csoportjába sorolható cukorszármazék. A legtöbb állat szintetizálni tudja a saját vitaminszükségletét, ezzel szemben az embernek az étrendi forrásokra kell szorítkoznia. A C-vitamin csak igen kis mennyiségben fordul elő az állati eredetű tápanyagokban, a zöld növények, gyümölcsök fedezik a szükséglet döntő részét. Egyes növények különösen nagy mennyiséget tartalmaznak, például a csipkebogyó és egyes paprikafajok száraz súlyának 1-2 %-a C-vitamin.
Miért fontos a C-vitamin?
A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez. A normál kollagénképződéshez is hozzájárul a C-vitamin, ezen keresztül a bőr, az erek, a porcok, a csontozat, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához. Segít a fáradtság és kifáradás csökkentésében, hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához, illetve fokozza a vas felszívódását. Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, illetve az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
D-vitamin
Zsírban oldódó vitaminok csoportjába sorolható. A D3-vitamin a máj által előállított dehidrokoleszterinből a bőrben napfény hatására képződik. A D-vitaminnak van egy jellegzetessége: kialakulásához a bőrünket érő napsugárzásra van szükség, az ultraibolya sugarak egyikének különösen megvan az a képessége, hogy a bőrön belüli szteroidokat D-vitaminná alakítsa. A vesék és a máj teszik teljessé az ultraibolya sugárzás pozitív hatását és adják meg a lehetőséget a D-vitamin számára, hogy kifejthesse tevékenységét és átalakulhasson aktív formájába. Sokan inkább hormonnak tekintik a D-vitamint, mint valóságos vitaminnak. Azon anyagok egyikének, melyet a belső elválasztású mirigyek állítanak elő.
Miért fontos a D-vitamin?
A D-vitamin hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, a kalcium és a foszfor normál felszívódásához, hasznosulásához. (A foszfor részt vesz a normál csontozat fenntartásában.) Szerepet játszik a sejtosztódásban, hozzájárul az egészséges izomfunkció, csontozat, a normál fogazat fenntartásához, illetve az immunrendszer normál működéséhez.
A természetben előfordulva a Goji bogyó
Kelet-Ázsiából származik, akárcsak a rokona, a nálunk is telepíthető kínai ördögcérna. Angol ˝wolfberry˝ nevének magyar fordítása révén nevezik farkasbogyónak is. A természetben előfordulva karotinoidokban gazdag, leginkább táplálékhoz keverve alkalmazzák.
Multivitamin For All
A grapefruit (magyaros írásmód szerint grépfrút) vagy másnéven citrancs, a citrusfélék legfiatalabb tagja. A húsa rózsaszín és piros lehet. Természetben előfordulva magas a C-vitamin tartalma, illetve más vitaminokat, bioflavonoidokat tartalmaz. Íze savanykásan keserű. A kivonat a gyümölcs magjából és húsából készül.
C-vitamin
A C-vitamin talán a legismertebb vitamin. A vízben oldódó vitaminok csoportjába sorolható cukorszármazék. A legtöbb állat szintetizálni tudja a saját vitaminszükségletét, ezzel szemben az embernek az étrendi forrásokra kell szorítkoznia. A C-vitamin csak igen kis mennyiségben fordul elő az állati eredetű tápanyagokban, a zöld növények, gyümölcsök fedezik a szükséglet döntő részét. Egyes növények különösen nagy mennyiséget tartalmaznak, például a csipkebogyó és egyes paprikafajok száraz súlyának 1-2 %-a C-vitamin. Tiszta állapotban mellékveséből Szent-Györgyi Albert izolálta elsőként 1928-ban, később 1931-ben citromléből és paradicsompaprikából. Ez volt az a felfedezés, melyet 1937-ben orvosi Nobel díjjal jutalmaztak.
Miért fontos a C-vitamin?
A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez. A normál kollagénképződéshez is hozzájárul a C-vitamin, ezen keresztül a bőr, az erek, a porcok, a csontozat, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához. Segít a fáradtság és kifáradás csökkentésében, hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához, illetve fokozza a vas felszívódását. Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, illetve az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
E-vitamin
Zsíroldékony vegyület, amely a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izmokban, a vérben, a mellékvesékben és az agyalapi mirigyben raktározódik. Az E-vitamint a XX. század 20-30-as évei közt, a növényi olajok tanulmányozására irányuló kísérletek folytatása közben fedezték fel, majd izolálták, azonban csak a hetvenes években jöttek rá, hogy az ember számára létfontosságú anyagot fedeztek fel. Ellentétben a többi zsíroldékony vitaminnal, az E-vitamin, akárcsak a B-vitaminok vagy a C-vitamin, aránylag rövid ideig marad a szervezetben.
Miért fontos az E-vitamin?
Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
K2-vitamin
A K-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik. A K2-vitamin természetes formában elsősorban baktériumos erjesztéssel készülő élelmiszerekben, például az érett sajtokban található meg. Továbbá állati eredetű élelmiszerekben fordul elő, mint például libamáj, libacomb és csirkemáj. A K-vitamin részt vesz a normál véralvadásban és a normál csontozat fenntartásában.
D-vitamin
Zsírban oldódó vitaminok csoportjába sorolható. A D3-vitamin a máj által előállított dehidrokoleszterinből a bőrben napfény hatására képződik. A D-vitaminnak van egy jellegzetessége: kialakulásához a bőrünket érő napsugárzásra van szükség, az ultraibolya sugarak egyikének különösen megvan az a képessége, hogy a bőrön belüli szteroidokat D-vitaminná alakítsa. A vesék és a máj teszik teljessé az ultraibolya sugárzás pozitív hatását és adják meg a lehetőséget a D-vitamin számára, hogy kifejthesse tevékenységét és átalakulhasson aktív formájába. Sokan inkább hormonnak tekintik a D-vitamint, mint valóságos vitaminnak. Azon anyagok egyikének, melyet a belső elválasztású mirigyek állítanak elő.
Miért fontos a D-vitamin?
A D-vitamin hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, a kalcium és a foszfor normál felszívódásához, hasznosulásához. (A foszfor részt vesz a normál csontozat fenntartásában.) Szerepet játszik a sejtosztódásban, hozzájárul az egészséges izomfunkció, csontozat, a normál fogazat fenntartásához, illetve az immunrendszer normál működéséhez.
A-vitamin
Az A-vitamin zsírban oldódó vitamin. Ahhoz, hogy az emésztőcsatornából felszívódjon, zsírokra és ásványi anyagokra van szükség. Kétféle formában fordul elő az egyik az A-elővitamin, a másik az A-provitamin, amit karotinként ismerünk.
Miért fontos az A-vitamin?
Hozzájárul a nyálkahártyák, a bőr normál állapotának fenntartásához. Részt vesz a normál vasanyagcserében, szerepet játszik a sejtek differenciálódásában. Hozzájárul a normál látás fenntartásához, és az immunrendszer normál működéséhez.
B2-vitamin
Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Hozzájárul a normál látás, a vörösvérsejtek, a bőr és a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez. A B2-vitamin hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, és a normál vasanyagcseréhez, illetve a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
B6-vitamin
A B6-vitamin - más néven piridoxin - egy vegyületcsoport, amelynek tagjai rokon szerkezetűek és együtt hatnak. A XX. század harmincas éveinek végén öt egymástól független laboratóriumban lett izolálva. Vízoldékony vitamin, szervezetünk az anyagcsere során nem tárolja, az emésztés után 8 órán belül kiürül.
Miért fontos a B6-vitamin?
Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez, illetve a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál fehérje- és glikogén-anyagcserében és a normál cisztein-anyagcserében. A B6-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a hormonális aktivitás szabályozásához, a normál vörösvérsejt-képződéshez és a normál homocisztein-anyagcseréhez.
B12-vitamin
Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, szerepet játszik a sejtosztódásban. A B12-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a normál vörösvérsejt-képződéshez és a normál homocisztein-anyagcseréhez.
B9-vitamin
A B9-vitamin vagy más néven folsav vízben oldódó vegyület, amely valójában nem egyetlen, hanem több hasonló felépítésű és hatású pteridin-származék. A folsav felfedezéséhez dr. Lucy Wills anémiás embereken élesztővel végzett kísérletei vezettek az 1930-as években.
B7-vitamin
Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a nyálkahártyák, a bőr és a haj normál állapotának fenntartásához. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, illetve a makrotápanyagok normál anyagcseréjében.
Nyomelemek+Kollagén
A kollagén egy természetes fehérje, mely az emberi szervezetben a fehérjetömeg 30%-át teszi ki. Elsősorban kötő- és támasztószövetekben található meg, de ez az egyik fontos építőanyaga a csontoknak, a porcoknak, az inaknak, a szalagoknak és a bőrnek is. A bőrfehérjék átlagos tömegének a 70%-a kollagén.
Ezt a fehérjét a szerveztünk képes előállítani az aminosavakból, azonban a kor előrehaladtával termelődése fokozatosan csökken.
A természetes kollagén források az állati eredetű élelmiszerek, főleg a szárnyasokban és a halakban van sok, de a gombákban is megtalálható ez az anyag. Fontos az is, hogy többféle zöldséget, magvakat és hüvelyeseket is fogyasszunk, mert a növényi fehérjék is részt vesznek a kollagén felépítésében.
C-vitamin
A C-vitamin talán a legismertebb vitamin. A vízben oldódó vitaminok csoportjába sorolható cukorszármazék. A legtöbb állat szintetizálni tudja a saját vitaminszükségletét, ezzel szemben az embernek az étrendi forrásokra kell szorítkoznia. A C-vitamin csak igen kis mennyiségben fordul elő az állati eredetű tápanyagokban, a zöld növények, gyümölcsök fedezik a szükséglet döntő részét. Egyes növények különösen nagy mennyiséget tartalmaznak, például a csipkebogyó és egyes paprikafajok száraz súlyának 1-2 %-a C-vitamin. Tiszta állapotban mellékveséből Szent-Györgyi Albert izolálta elsőként 1928-ban, később 1931-ben citromléből és paradicsompaprikából. Ez volt az a felfedezés, melyet 1937-ben orvosi Nobel díjjal jutalmaztak.
Miért fontos a C-vitamin?
A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez. A normál kollagénképződéshez is hozzájárul a C-vitamin, ezen keresztül a bőr, az erek, a porcok, a csontozat, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához. Segít a fáradtság és kifáradás csökkentésében, hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához, illetve fokozza a vas felszívódását. Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, illetve az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
Vas
A természetben elemi állapotban nem található meg, de különböző vegyületei formájában a földkéreg 4,8%-át adja. Az emberi testben mikroelemként van jelen, egy átlagos felnőtt szervezete 2,5-5 gramm vasat tartalmaz. Legnagyobb részét a hemoglobinhoz kötve, másik része pedig a különböző szállítófehérjékhez kötődik.
Miért fontos a Vas?
Hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez, a normál szellemi működés fenntartásához, az immunrendszer normál működéséhez és a fáradság és a kifáradás csökkentéséhez. Szerepet játszik a sejtosztódásban. Részt vesz a normál oxigén szállításban és a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
Cink
Ez az ásványi anyag szobahőmérsékleten kékes színű, rideg, fémes elem. Neve a német Zink névből ered, magyarul horganynak is nevezik.
Ötvözetek formájában a cinket már az ókorban is ismerték, de magát az anyagot csak 1300 körül állították elő. Emberi szervezetben betöltött szerepére sokáig nem gondolt senki.
A szervezetben 2-3 grammnyi cink van, főleg a haj, a szem és a férfi nemi szervek tartalmazzák, de megtalálható még a májban, a vesékben, az izmokban és a bőrben is.
Miért fontos a cink?
A cink részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében, a makrotápanyagok, a zsírsavak és az A-vitamin normál anyagcseréjében, valamint a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában. Hozzájárul a normál csontozat, a normál látás, a haj, a köröm és a bőr normál állapotának fenntartásához. Továbbá hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a normál szellemi működés fenntartásához, a normál DNS-szintézishez és a vér normál tesztoszteron szintjének fenntartásához. Szerepet játszik a sejtosztódásban, a normál fehérjeszintézisben és a normál termékenység és szaporodás fenntartásában.
Szelén
Nevét Szelénéről kapta, a görög mitológia Hold istennőjéről. Az 1800-as évek végére bizonyították be, hogy nélkülözhetetlen nyomelem a szervezet számára, mivel egy bizonyos glutation-peroxidáz nevű enzimet tartalmaz, mely megvédi a szervezetet a testünkbe került mérgekkel szemben. A szelén csupán 10-15 mg mennyiségben található meg az emberi szervezetben.
Miért fontos a szelén?
Az E-vitaminnal kölcsönösen fokozzák egymás jótékony hatását, így hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Ezenfelül a szelén hozzájárul a köröm, illetve a haj normál állapotának fenntartásához, valamint a normál pajzsmirigy és immunrendszer működéséhez.
E-vitamin
Zsíroldékony vegyület, amely a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izmokban, a vérben, a mellékvesékben és az agyalapi mirigyben raktározódik. Az E-vitamint a XX. század 20-30-as évei közt, a növényi olajok tanulmányozására irányuló kísérletek folytatása közben fedezték fel, majd izolálták, azonban csak a hetvenes években jöttek rá, hogy az ember számára létfontosságú anyagot fedeztek fel. Ellentétben a többi zsíroldékony vitaminnal, az E-vitamin, akárcsak a B-vitaminok vagy a C-vitamin, aránylag rövid ideig marad a szervezetben.
Miért fontos az E-vitamin?
Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
Mangán
A mangán részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, valamint hozzájárul a normál csontozat fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez és a normál kötőszövet-képződéshez.
Bór
1808-ban fedezte fel három kémikus. Meglehetősen ritka mikroelem. Legismertebb vegyületei a bórsav és a bórax.
Réz
A réz az egyik leggyakrabban és legrégebb óta használt fém, melynek jelenléte a szervezetünkben számos folyamat lezajlásához szükséges.
Miért fontos a réz?
A réz a szervezetben hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, az idegrendszer normál működéséhez, a haj és a bőr normál pigmentációjához, az immunrendszer normál működéséhez.
Kobalt
Legnagyobb mennyiségben a Föld belsejében található, de a földkéregben és a felszíni vizekben is jelen van. Legtöbbször ércekben található meg, mivel elemi állapotban nem fordul elő. Az emberi szervezetben mindössze 1-2 milligrammnyi kobalt található, amely a B12-vitaminnal fontos szerepet játszik a szervezetünk normál működésében.
B9-vitamin
A B9-vitamin vagy más néven folsav vízben oldódó vegyület, amely valójában nem egyetlen, hanem több hasonló felépítésű és hatású pteridin-származék. A folsav felfedezéséhez dr. Lucy Wills anémiás embereken élesztővel végzett kísérletei vezettek az 1930-as években.
Vanádium
1830-körül fedezték fel. A nevét a norvég Vanadis istenről kapta, aki a szépség és a termékenység istennője.
Molibdén
A szervezetünkben nagyon kis mennyiségben van jelen, ennek ellenére nélkülözhetetlen az egészséges emberi szervezetből. A molibdén hozzájárul a kéntartalmú aminosavak normál anyagcseréjéhez.
Q1+Q10+Omega-3 Complex
A B-vitaminok vízben oldódó vitamincsalád. A B-vitamin valójában nem egyetlen vitamint takar, hanem egy vitaminkomplexet (B2, B6, B7, B9, B12). A B-vitamin csoport tagjai közt nemcsak a vízben oldódás tulajdonság jelent összefüggést, hanem a szervezetünk számos szövetfajtájában végzendő feladatokat egymással összehangolt, szoros együttműködésben látja el.
B1-vitamin
Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához és a szív megfelelő működéséhez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. A tiamin hozzájárul a szív megfelelő működéséhez.
Ecoflax Omega-3 45% linolénsav
Az Omega-3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, azonban a szervezetben betöltött szerepüket csak az elmúlt évtizedekben ismerték fel. Az Omega-3 egyike a két legjelentősebb esszenciális zsírsavnak, azaz a szervezetünk nem tudja előállítani, így külső forrásból, táplálék útján kell beszereznünk.
Q1 és Q10
A Q10-et az emberi szervezet (ellentétben a valódi vitaminokkal) képes szintetizálni, de az életkor előrehaladtával a szervezeten belüli termelődése lecsökken.
Miért szedjünk Q10 és Q1 koenzimet?
A Q10 olyan természetes anyag, mely testünk minden szövetében megtalálható, és szorosan kapcsolódik a sejtekben a tápanyagokból történő energianyerő folyamatokhoz. Hatását a koenzim Q1 fokozza, mert aktiválja az energiatermelés során a Q10-et.
Szabalpálma kivonat
Mindenki ismeri a csalán kellemetlen csípését, így sokan megkérdőjelezik, ha gyógynövényként emlegetik. Magas termetű 50-150 cm magas, csalánszőrökkel borított évelő növény. A csalán leveleit gyűjtik, a levelét és a gyökerét hasznosítják. A természetben előfordulva tartalmaz olyan ásványi anyagokat, mint a vas és a szelén, valamint sok A-provitamint és K-vitamint tartalmaznak. Utóbbi kettő vízzel nem vonható ki
Tőzegáfonya
A tőzegáfonya egy Észak-Amerikában őshonos növény gyümölcse. Sötétpiros bogyói egész télen át díszítenek. A tőzegáfonya azonos növénycsaládba tartozik a vörös áfonyával és a fekete áfonyával.
Az áfonyát jellegzetes illatáért, frissítő ízéért már sokkal előbb fogyasztották minthogy gondoltak volna jótékony hatására. Jótékony hatással van a vesére, vizeletkiválasztórendszerre.
Természetben előfordulva a fekete ribizli levél
Hazánkban szórványosan előforduló védett növény, melyet kultúrában főleg gyümölcséért termesztenek. A fekete ribizli a ribiszkefélék családba tartozik. Fürtjei kisebbek és sokkal lazábbak piros rokonánál. Levelei flavonoidokat tartalmaznak.
Algae 4All
A spirulina alga, vagy más néven spirulina platensis egy soksejtű fonal, amely spirálszerűen feltekeredik, azonban ezt a cérnaszerű algát nem a növények, hanem a baktériumok közé sorolják. Nagy mennyiségben fordul elő szubtrópusi, illetve trópusi vizekben. A spirulina algának nincsen erős sejthártyája, ezért a szervezet könnyedén juthat hozzá a benne lévő létfontosságú vegyületekhez, emellett erős antioxidáns tartalmú. Természetben előfordulva tartalmaz kalciumot, magnéziumot, szilíciumot, cinket. Leginkább a sötét, zöld levelű zöldségekben található meg.
Klorella (Chlorella Vulgaris)
A Chlorella pyrenoidosa nevű egysejtű mikroalga az édesvizekben fordul elő. Kis mérete ellenére igazi erőmű. Természetben előfordulva gazdag vasban, magnéziumban, káliumban, szelénben, cinkben, C-vitaminban és B-vitaminokban, valamint olyan aminosavakat tud előállítani, amire a szervezetünk magától nem képes.
Kőalga (Lithothamnium calcareum)
A kőalga vagy más néven Lithothamnium calcareum Nyugat-Európa magas ásványtartalmú, kristálytiszta vizeiben honos. A 19. századtól kezdve tartják növényként számon. Az élő kőalga vörös színű, de szárítás után színe fehérré változik. Érdekessége, hogy rendkívül lassan nő, évenként csupán 1 millimétert. Jelentősége ennek a mikroalgának, hogy természetben előfordulva igen magas a kalcium tartalma, összetételének több mint 34%-át természetes, tiszta kalcium képezi. Emellett viszont nagyon gazdag még magnéziumban, vasban és más nyomelemekben is, mint például cink, kobalt, jód és szelén.
Asztaxantin (Haematococcus Pluvialis)
A Haematococcus Pluvialis elnevezésű mikroalga termeli a legnagyobb mennyiségben az asztaxantint a természetben. Ez az édesvízi alga kb. 0,1 mm nagyságú. A zöld algák családjához tartozik a vérben gazdag Haematococcuss Pluvialis, amely erős napsugárzás vagy tápanyaghiány esetén nyugalmi állapotba kerül és vérvörösre pigmentálódik. A vörös szín fő okát, az asztaxantin karotionidot 1944-ben Tisher angol biokémikus azonosította. Később a természetes asztaxantin a ˝világ legerősebb antioxidánsa˝-ként vált ismertté.