Lézeres körömgomba kezelés

A betegség mind a láb, mind a kéz körmét megtámadhatja, azonban gyakoribb a megjelenése a lábkörmöknél. 

 

Milyen tényezők miatt alakulhat ki körömgomba?

A gyenge vagy hosszú antibiotikus kezelés miatt legyengült immunrendszerű emberek hajlamosabbak elkapni minden gombás fertőzést, így a lábgombát is. Tehát az egészségi állapottól nagyban függ a lábgomba „elkapásnak” az esélye. Az ilyen emberek esetében a lábgomba kezelése is körülményesebb. Bizonyos betegségek hajlamosíthatnak a megfertőzésre. Pl.: a cukorbetegek vagy az alsó végtagkeringési rendellenességben szenvedők könnyebben kaphatják el a lábgombát és nehezebben is tudnak megszabadulni tőle.

Akiknek fokozottan izzad a lábuk, azok ugyancsak hajlamosabbak a lábgombára. Akiknek korábban már volt lábgombája, azok ugyancsak veszélyeztetettebb helyzetben vannak, ők hajlamosabbak az újrafertőződésre.

A fertőződés azokat fenyegeti a legjobban, akik gyakrabban megfordulnak nyilvános helyen lévő zuhanyzókban, strandon, szaunában, fürdőhelyeken.

A kéz gombás megbetegedéseinek kedvez:

A (gumi) kesztyű hosszantartó viselése

Gyakran előforduló kisebb sérülések a kézen, a körökön (pl.: kertészkedés, rakodás alkalmával, stb.)

Detergensek (mosópor, rozsdamaró szerek stb.) közvetlen érintkezése a kéz bőrével

Magas cukortartalmú élelmiszerekkel (csokoládé, cukorkák) való manuális munka.

Egyes foglalkozások körébe tartozó munkavégzés (fodrászat, pedikűr, manikűr, stb.)

A láb gombás megbetegedéseinek kedvez:

Gyakran előforduló kisebb sérülések a lábon, a körmön

Zárt cipő, bakancs, csizma rendszeres vagy állandó viselése

Műszálas anyagból készült zokni, műbőr cipő viselése

Egyes sportok: úszás, judo, birkózás, bowling, maratoni futás.

Erős dohányzás

A lábujjak rossz elhelyezkedése

 

Tünetek:

A leggyakoribb tünete a körömgombának a köröm elvékonyodása, illetve elszíneződése: fekete, fehér, sárga, zöld színű is lehet. A betegség előrehaladtával a köröm morzsolódik, kis darabok hullhatnak le róla, súlyos esetben akár az egész köröm is leeshet. Amennyiben nem kezeljük, a köröm megbetegedését az begyulladhat. Rendkívül fájdalmas lehet nem csupán a köröm érintése, azonban az azt körül vevő bőré is. A körömágyon fehér vagy sárga pontok jelenhetnek meg, a körmöt körülvevő bőr elkezdhet hámlani, hólyagosodni.

A körömgomba nem csupán fájdalmas, azonban a körömgombában szenvedő egyéneknek sok kellemetlenséget okozhat a mindennapokban, főként amennyiben a kéz körmének a megbetegedéséről van szó, hiszen az mindig látható.

A gombás bőrbetegségek át terjedhetnek a test más részeire is. Ezek a betegségek azonban lehetnek allergiás reakciói is az emberi testnek.

A körömgomba szövődményei:

A kéz körmeinek gombásodása miatt károsodhat az ujjon a körmöt körülvevő bőr is. A megfertőződött körömzóna lényegében egy állandóan jelenlévő „gombaraktár”, amely készen áll arra, hogy megfertőzze a test további területeit, például a hónaljat is. 

A körömgomba fertőző betegség:

A gombás köröm mikroszkopikus gombák telephelye a szervezetben, amely közvetlen érintkezéssel és indirekt módon is átterjedhet másokra. A gombák terjedésében közvetítő szerepet játszhatnak: A sportlétesítmények, uszodák aljzatán, illetve a tatamin, birkózószőnyegen megtalálható, gombával fertőzött, apró lehámlott bőrlemezkék. A spórákat tartalmazó törölközők, ruhadarabok, cipők.

 

A körömgomba eltávolítása:

Az egyik fő előnye a lézer terápiának a baktériumpusztító hatása. A lézer fénye a köröm lemez és a körömágy közötti területen nyelődik el, mely a szelektív fototermolízis elvét alkalmazza. Ahol a hőmérséklet növekszik, ott hő hatására a nem kívánt baktériumok elpusztulnak. Mindezt a felszín és a környező szövetek károsodása nélkül. Ezt a melegséget a lézer fénye hozza létre, mely a körömgombában való elnyelődés által jön létre. Ebből következik, hogy a körömgomba hő és fény érzékeny. A lézer fénye áthalad a körömlemezen, illetve a környező szöveteken, beleértve a körömágyat. A lézer fénye a gombában található pigmentekben nyelődik el, mely sötétebb, mint a környező szövetek, így a körömgomba sejtek felmelegszenek. A köröm hőmérséklete eléri az 50 Celsius fokot. A hőmérséklet illetve az ismétlődő fény megöli a gombát, illetve annak spóráit. A köröm természetes növekedésével felszínre kerül az új, egészséges köröm. Az egészséges köröm folyamatosan növekszik, így lényegében a köröm „kinövi” a gombás fertőzést. E miatt a természetes növekedési folyamat miatt tart a teljes gyógyulás 6-9 hónapig. A kezelés erőssége illetve a gyógyulási folyamat hosszúsága egyénileg eltérő lehet, függ a körömgomba stádiumától is.

A kezelés jellemzői: 

Gyors eredmények

Nincs felépülési idő

Enyhe melegségérzettel jár csupán

Nincs mellékhatás

FDA minősítést kapott

A kezelés menete:

Konzultáció:

kezelés ismertetése, beleegyező nyilatkozat és alkalmassági teszt kitöltésére kerül sor

Kezelés:

A konzultáció során megbeszéltek szerint a vendég távolítson el a körömről minden körömlakkot/körömékszert/műkörmöt. A kezelés után 24 órán át a kezelt körmöt szabadon kell hagyni.

Kezelési időtartam:

10-15 kezelés szükséges. Hetente 1 ( körömtől függő) kezelés majd fenntartó kezelés havonta 1  míg le nem nő ( körömtől függö).

Milyen gyorsan válik láthatóvá a kezelés eredménye?

A kezelések után a körömgomba teljesen el fog pusztulni. A köröm gyógyult attól függetlenül, hogy nem látunk azonnal változást. Az egészséges köröm a növekedés során fog látszani, amikor nem beteg köröm növekszik tovább, hanem az új egészséges körmöt látunk majd. Ezek az eredmények pár héten belül látszódni fognak. A teljes gyógyulás, illetve a teljes egészséges köröm felszínre jötte akár 6 hónapig vagy 1 évig is eltarthat.

Javaslatok az egészséges köröm megörzésére: 

Pamut zokni viselése, szükség esetén napi többszöri cseréje

Lábbeli fertőtlenítése

Bőr lábbeli viselése ajánlott

 

Várjuk időpontfoglalásodat!
0630 347 92 65

 

Miért válasszon minket?

Szakszerű

Munkatársaink több éves tapasztalattal és rutinnal biztosan az Önnek legmegfelelőbb kezelést javasolják és végzik!

Megbízható

Első konzultációtól kezdve a kezelési program végéig támogatást, teljes körű tájékoztatást nyújtunk Önnek!

Diszkrét

Nálunk biztonságba érezheti magát, az Önről szóló információkat 3. fél számára nem adjuk ki!

Figyelmes

Biztos lehet benne, hogy mindig a maximumot nyújtjuk Önnek a kezelések alatt!

Jelentkezzen be még ma!

Alábbi elérhetőségeink egyikén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, amennyiben szeretne időpontot foglalni!

enbara@enbara.hu

Legfrissebb bejegyzések

A bőr öregedési folyamatát nem tudjuk megállatni, de késleltethetjük. Harminc éves kor alatt ugyan még nincs szükség komolyabb fiatalító beavatkozásokra, prevenciós jellegű kezelésekkel azonban támogathatjuk bőrünket, hogy az minél tovább megtarthassa feszességét. 

A gyógynövények és a szervezet számára fontos vitaminok nem csak gyógyítanak és ápolnak, de szépítenek is. A bőrápolásban is előszeretettel használjuk őket. Az öregedés, a bőrápolás, a szépség és a wellness ismeretek összesítéséből születtek meg a Hush & Hush, prémium márka nutraceutikáliái.

További bejegyzések